13 Nisan 2014 Pazar

BİMER Nedir

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık vatandaşların interneti çok daha etkin bir şekilde günlük yaşamı içerisinde çok daha etkin ve çok daha aktif bir şekilde kullanmaya başlaması ile birlikte devlet ve devlet kurumları da vatandaşlara internet üzerinden hizmetler sunmaya başlamıştır.

BİMER Sistemi Nedir

Günümüzde artık Başbakanlık vatandaşlara daha interaktif bir hizmet ve diyalog oluşturabilmek amacı ile interneti etkin şekilde kullanmaktadır. Özellikle günlük yaşam içerisinde pek çok alanda kolaylıklar sunmakta olan interneti devlet kurumları interneti en etkin şekilde kullanılması da devlet kurumlarının internete verdiği önemin artmasına neden oluyor.

Bu kapsamda da vatandaşlara BİMER sistemi üzerinden modern hizmetler sunmaktadır. Başbakanlık İletişim Merkezi vatandaşların, çevresindeki şikayetleri, önerileri ve eksiklikleri ile ilgili olarak interneti etkin şekilde kullanarak, çok kolay bir şekilde işlemlerini yapabilmektedirler.

BİMER sistemi için vatandaşlar e-devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. E-devlet sistemine e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılarak, sistem üzerinden Başbakanlığa direkt olarak ulaştırılabilmektedir. Bu sayede de vatandaşlar çok daha aktif bir şekilde Başbakanlık ile iletişim kurabilme ve sorularına yanıt alabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder