9 Nisan 2014 Çarşamba

SGK Evde Sağlık Hizmetleri

Türkiye’de gerçekleştirilen en yeni sağlık hizmetlerinden bir tanesi de SGK evde sağlık hizmetleri olarak ön plana çıkmaktadır. Devlet tarafından sunulmakta olan bu projeye göre ülkemizde sürekli olarak vatandaşların çeşitli sosyal haklardan yararlanabilmesi ve mağduriyet yaşamaması amacı ile sürekli olarak sağlık hizmetleri kapsamında yenilikler yapılmaktadır.

Türkiye’de çeşitli nedenler dolayısı ile kendi başlarına sağlık kuruluşlarına ulaşarak tedavi işlemlerini gerçekleştirebilme olanakları bulunmayan ve yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderebilmek amacı ile uzun yıllardır üzerinde çalıştıkları yeni bir projeyi hizmete sokmuştur.

SGK evde sağlık hizmetini kimler alır

Genel olarak ülkemizde ihtiyacı bulunan vatandaşlara kendi ev ortamları içerisinde evde sağlık hizmetleri verilmektedir. Bu evde sağlık hizmetleri sayesinde evde bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlamıştır.

Ülkemizde ayrıca sağlık güvencesi olmayan vatandaşlarda evde sağlık hizmetleri ile evde bakım ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. SGK evde sağlık hizmetleri kapsamında vatandaşlar bakıma muhtaç, kimsesi olmayan kişiler yararlanabilmektedir.

Devlet tarafından ücretsiz olarak sunulmakta olan evde sağlık hizmetleri için ihtiyacı olan her vatandaş başvuruda bulunabilmektedir. Başvuru ise Sosyal Güvenlik Kurumu bölge müdürlüğüne yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder