11 Nisan 2014 Cuma

Emeklilik Hesaplama Tablosu Nedir

Sosyal Güvenlik Kurumu modern Türkiye’de sigorta mükelleflerine, sigortaları ile ilgili işlemlerinde büyük kolaylıklar sağlayacak online hizmet uygulamalarını sunuyor. Sürekli olarak gelişen modern dünyamızda insanlara oldukça geniş imkanlar sunuluyor.

Bu sayede de Türkiye’de sigorta mükellefleri emeklilik ve sigortaları ile ilgili sorgulama ve diğer işlemlerini birkaç dakika içerisinde yapabilme imkanına sahip olabilmektedir.

Emeklilik Hesaplama Tablosu Nedir

Özellikle de emeklilik hesaplama tablosu ile sigortalı vatandaşların emekliliklerine ne kadar kaldığı konusunda ve ne zaman emekli olabilecekleri konusunda en net bilgiyi edinmek için Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi üzerinde bulunan e-SGK online hizmet uygulamaları sayfasında ilgili online hizmet uygulamasına giriş yapılması gerekiyor.

Bu e-SGK sayfasından erişim sağlanan online hizmet uygulaması üzerinde emeklilik hesaplama tablosu ile emeklilik hakkında en doğru ve en güncel bilgiyi alabilmek için prim günü, fiili gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, yurt dışı gün sayısı, askerlik veya sanatçı gün sayısı, üç bin altı yüz günü doldurulan tarih ve diğer kişisel bilgilerin girilerek gönder sekmesine basılması gerekiyor. Açılan ekran içerisinde emeklilik ile ilgili olarak hesaplama tablosu ile emeklilik hakkında en ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder