3 Nisan 2014 Perşembe

E-Devlet SGK Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu interneti en etkin şekilde kullanmakta olan devlet kurumu pozisyonunda yer almaktadır. Özellikle Türkiye’de en çok işlem gerçekleştirilen devlet kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu hem vatandaşlara kolaylık sağlayabilmek hem de kurumlarındaki iş yükünü azaltabilmek amacı ile interneti en etkin şekilde kullanmaktadır. Bu kapsamda da vatandaşlar sigortaları ile ilgili olan işlemlerini internetten kolayca yapabiliyor. Sigorta hakkında da en güncel bilgilere internetten ulaşabiliyor.

E-Devlet SGK Sorgulama Nasıl Yapılır

Bu noktada da özelikle tüm devlet kurumlarının bir araya getirilmiş olduğu e-devlet sistemi ön plana çıkıyor. İnternet üzerinde yer almakta olan e-devlet sistemine giriş yaparak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilgili online hizmet uygulamasına erişim sağlanarak, kolay bir şekilde e-devlet SGK sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

Herhangi bir PTT şubesinden alınacak e-devlet şifresi ile e-devlet sistemine giriş yapılarak, ana sayfa üzerinde bulunan e-hizmetler sayfasına girilmesi gerekiyor. Daha sonra ise bu sayfa içerisinde bulunan tüm devlet kurumlarına ait olan online hizmet uygulamaları listesi içerisinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan listenin bulunması ve ardından da 4A hizmet bilgisi seçeneğine tıklanması gerekiyor. Böylece e-devlet SGK sorgulama işlemi e-devlet sistemi üzerinden yapılarak kolay bir şekilde sigorta bilgilerine ve durumuna ulaşılabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder