22 Şubat 2014 Cumartesi

SGK 4A Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde sigorta hizmetlerinin vatandaşlara daha hızlı ve daha başarılı şekilde sunulabilmesini sağlamak üzere hizmet vermekte olan devlet kurumudur. Sigorta ile ilgili olan işlemler konusunda da interneti en etkin şekilde kullanmakta olan bir devlet kurumudur.

SGK 4A Kapsamı Nedir?

Ülkemizde sürekli olarak sağlık hizmetlerinin ve sosyal hizmetlerin çok daha iyi noktalara ulaşması amacı ile yapılmakta olan yeni değişiklikler kapsamı içerisinde sigorta çeşitleri bir takımda değişikliliklere maruz kalmaktadır. Bu noktada yapılan yeni çalışma ile birlikte ülkemizde tüm sigorta tipleri bir çatı altında toplanarak Sosyal Güvenlik Kurumu olarak anılmaya başlamıştır.

Bu noktada da ortaya 4A, 4B VE 4c gibi kavramlar ortaya çıkmıştır. Bu durumda vatandaşların SGK 4A nedir sorusunu sıklıkla sormalarına neden olmaktadır.

SGK 4A nedir sorusu için en genel tanım ise değişiklik öncesinde SSK kesiminde yer almakta olan ve bir işveren bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar 4A olarak adlandırılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder