26 Şubat 2014 Çarşamba

SSK Kademeli Emeklilik

SSK kademeli emeklilik ile ülkemizde sigortalı olarak çalışmakta olan ilk sigortalılık tarihlerine ve ödemiş oldukları SSK prim gün sayısı ile yaş hallerine göre emeklilik tarihleri kademeli olarak değişiklikler gösterebilmektedir.

SSK Kademeli Emeklilik Nedir

Bu noktada kademeli emeklilik sisteminde sigortalı olarak çalışmakta olan erkek vatandaşlar sekiz eylül 1976, sigortalı olarak çalışmakta olan bayan vatandaşlar sekiz eylül 1981 senesinde ilk olarak sigortalı olarak çalışmaya başlamış olmaları durumunda kadın ve erkek sigortalı çalışanlar, beş bin gün prim günü ödeme yapmış olmaları koşulu ile yaş koşulu olmaksızın emekli olabilme olanağına sahip olabilmektedirler.

Bu hususta aynı tarihler sigortalılıkları başlayan sigortalı olarak çalışmakta vatandaşlar üç bin alt yüz gün prim ödemesi yapmış olan kadınlar elli, erkekler ise elli beş yaşında emekli olabilme olanağına sahip olabilmektedir. SSK kademeli emeklilik sistemi ile 1999-2008 seneleri arasında ilk defa sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlar yedi bin gün prim ödemelerini gerçekleştirmeleri şartı ile erkek sigortalı çalışanlar altmış, bayan sigortalı çalışanlar ise elli sekiz yaşında emekli olabilme olanağına sahip olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder