16 Şubat 2014 Pazar

SSK Prim Sorgulama

Sürekli olarak gelişen modern dünyamızda internet insanların yaşamları içerisinde çok daha etkin bir rol üstleniyor. Bu neden dolayısıyla da günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu da hizmetlerinde interneti etkin şekilde kullanıyor.

SSK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır

SSK prim sorgulama işleminin de online olarak yapılabilmesi için internette Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları bulunuyor. Bu kapsamda da e-sgm online hizmet uygulamasın erişim sağlayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesinde bulunan online hizmetler sayfasına giriş yapılması gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde bulunan online hizmet sayfasındaki e-sgm online hizmet uygulamasında prim sorgulama işleminiz için sizden kimlik numaranız, doğum tarihiniz, nüfusunuzda yazan cilt numarası ve nüfusa kayıtlı olduğu il ya da ilçe bilgileri talep edilmektedir.

Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra açılan sayfa içerisinde yer almakta olan sol kısımdaki seçenekler içerisinden hizmet bilgisi sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemin ardından SSK Prim Sorgulama işlemi için en sonra olarak açılan 4A ve 4B seçeneklerinden bağlı bulunduğunuz sistemi seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder