10 Şubat 2014 Pazartesi

Sigorta Prim Sorgulama

 


İnternet her geçen gün günlük yaşantımız içerisinde çok etkin bir rol üstleniyor. Özellikle gelişen modern dünyamızda teknolojinin sunduğu olanakların, internet erişimini çok daha kolay bir hale getirmesi ile birlikte artık internet dünya genelinde çok daha popüler hale gelmiştir.

Sigorta Prim Sorgulama Nasıl Yapılır

İnternetin bu denli insanların günlük yaşamı içerisinde etkin bir rol üstlenmesi nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu interneti hizmetlerinde en etkin şekilde kullanıyor. Bu sayede de vatandaşlar sigortaları ile ilgili olan işlemlerini şifresiz olarak yapabilme olanağına sahip olabiliyor. Bu kapsamda da sigorta prim sorgulama işlemleri sayesinde de kolayca en güncel prim gün sayılarına ulaşabilmektedirler.

Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesi içerisinde online hizmet uygulamaları bulunuyor. Bu online hizmet uygulamalarından bir tanesi olan e-sgm online hizmet uygulamasıyla çok kolay şekilde sigorta prim sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Ancak kesinlikle T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cilt numarası ve nüfusa kayıtlı olunan il bilgilerinin doğru olarak girilmesi gerekiyor. Sorgulama sonucunda çıkan ekran içerisinde ise önce hizmet bilgisi, daha sonra da 4A hizmet bilgisi seçeneğine tıklanarak sonuç alınabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder