29 Mart 2014 Cumartesi

4B Girişi

Ülkemizde vergi mükellefi olunduktan sonra eğer bir iş verenin yanında 4A sigorta koluna tabii olarak çalışmamakta ise otomatik olarak mükellefiyetinizin açılmış olduğu tarihten itibaren 4B sigorta kolu kapsamına dahil olmaktasınızdır.  Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer alan BağKur sigorta koluna bağlı olan vatandaşların yeni başlamaları durumunda ilk olarak giriş yapılması gerekmektedir.

Bu noktada 4B girişi için kesinlikle zaman kaybetmemeniz gerekmektedir. Çünkü vergi dairenizin açılışı yapıldıktan sonra kurum izin bilgilerinizi çeşitli bürokratik detaylar, yoğun iş gibi pek çok nedenden dolayı Sosyal Güvenlik Kurumuna yapması gereken bildirimleri geç yapabilmektedir. Bu durumda sizlerin vergi açılışınızdan itibaren BağKur ile ilgili giriş yapıldığından gecikme zammı ödeyebilirsiniz.

BağKur Girişi İçin Neler Gerekiyor

4B girişi işlemleri için öncelikli olarak vatandaşların BağKur’ a kayıt formu, vergi levhası ve nüfus cüzdan fotokopisi ile kuruma başvuruda bulunulması gerekmektedir. Bu sayede BağKur ile ilgili giriş işlemi anında gerçekleştirilebilmektedir. Vatandaşlar eğer 4Biçin giriş yapmamaları halinde yüksek oranlarda maddi yaptırımlara maruz kalabilmektedirler. Bu neden ile giriş işleminin zamanın aksatılmadan yapılması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder