6 Mart 2014 Perşembe

SGK Hak Sahipliği

İnternet üzerinde yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalarını kullanarak kurum ile ilgili işlemlerinizi çok daha kısa bir süre içerisinde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler.
Ülkemizde SGK hak sahipliği vatandaşların sigortalı olarak çalışmaya başladıktan sonra işverenleri tarafından sigorta primlerinin ödenmeye başlaması ile kazanılmaktadır.

Hak sahipliği vatandaşların SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur gibi kurumlardan hak sahipliği olup olmadığını öğrenebilmesine amaçlayan bir sistem türüdür. Sosyal Güvenlik Kurumu hak sahipliği vatandaşların çeşitli sosyal ve sağlık haklarından yararlanabilmesine olanak sağlamaktadır.

SGK hak sahipliği sorgulama nasıl yapılır

SGK hak sahipliği sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesin bulunan e-SGK sayfasına giriş yapılması gerekmektedir. Bu e-SGK sayfası içerisinde ise e-sgm online hizmet uygulamasının açılması gerekiyor. E-sgm online hizmet sayfası içerisinde T.C. kimlik numaranızı, doğum tarihinizi, cilt numaranızı ve nüfusa kayıtlı olduğunuz ili girmeniz gerekmektedir. Daha sonra en altta yer almakta olan güvenlik kodunu girerek sorgula sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Daha sonra açılan sayfa içerisinde sağ kısımdaki listeden tescil kaydı tespiti daha sonra 4A tescil kaydı tespiti sekmesine tıklayarak Sosyal Güvenlik Kurumu hak sahipliği öğrenilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder