12 Mart 2014 Çarşamba

BağKur Sicil No

Sosyal Güvenlik Kurumu interneti en etkin şekilde kullanan devlet kurumlarının başında geliyor. Özellikle de internette bulunan online hizmet uygulamaları vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu kapsamda da BağKur sicil no öğrenme işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e-sgm onlinh hizmet uygulaması hizmete sunulmuştur. E-sgm uygulamasına erişim sağlayabilmek ve sicil numarasını öğrenme işlemini yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarının bulunduğu resmi internet sitesine giriş yapılması gerekiyor.

BağKur Sicil No Nasıl Öğrenilir

Bu Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları sayfasındaki e-sgm uygulamasına giriş yapıldığında açılan sorgulama sayfasında şifresiz olarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilme olanağına bulunuyor. Ancak BağKur  sicil no sorgulama işleminin şifresiz olarak gerçekleştirilebilmesi için sayfa içerisinde istenen T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il, cilt numarası ve doğum tarihi bilgilerinin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi gerekiyor.

Daha sonra en alt kısımda yer alan güvenlik kodunu da girerek sorgulama işleminin yapılması gerekmektedir. Açılan sayfa içerisinde sağ kısımda yer alan listenin en başındaki tescil kaydı tespiti seçeneğine daha sonra açılan alt kategoriler içerisinden tescil kaydı tespiti 4B seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Böylece sicil no doğru şekilde öğrenilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder