4 Mart 2014 Salı

Sigorta Günü Sorgulama

İnternetin her geçen gün yaşantımız içerisinde çok daha etkin bir rol üstlenmesi nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu ’da internet üzerinde daha aktif bir şekilde hizmet vermeye başlamıştır. İnternetin günlük yaşam içerisinde bu denli etkin olması üzerine hizmetlerini internetten veren Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta mükelleflerine, sigorta işlemlerinde büyük bir kolaylık sağlıyor.

Sigorta Günü Sorgulama Nasıl Yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu SSK mükellefleri, sigorta günü sorgulama işlemlerini internet uygulamaları ile yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesini ziyaret etmek zorundadır. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde bulunan e-SGK sayfasındaki online hizmet uygulamalarından bir tanesi olan e-sgm sorgulama ekranının açılması gerekiyor.

Bu e-sgm online sorgulama ekranında, sorgulamaların şifresiz yapılabilmesi nedeni ile güvenlik amaçlı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve nüfusta yer alan cilt numarası gibi kişisel bilgilerin girilmesini talep etmektedir. Bu bilgilerini tam olarak doğru bir şekilde girdikten sona güvenlik kodunuzu da sorgula sekmesine basarak sigorta günü sorgulama işleminiz için sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan sayfa içerisinde yer alan seçenekler arasından hizmet bilgisi seçeneğinin açılması gerekmektedir. Daha sonra 4A ve 4B seçenekleri ile karşılaşıldığında ise mükellefi olunan sigorta kolunu seçerek hızlı ve kolay bir şekilde sigorta günü hakkında güncel bilgilere ulaşabilmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder