14 Mart 2014 Cuma

SGK Emekli Maaşı Sorgulama

Türkiye genelinde çok sayıda sigorta emeklisi olan vatandaşımız bulunuyor. Emekli vatandaşlarımız, emeklilik maaşları ile ilgili olarak sorgulama işlemlerini yapmakta çeşitli zorluklar yaşayabilmektedir. Özellikle her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte çok daha hızlı ve çok daha kolay şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan işlemler internetten yapılabiliyor.

Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bu konuda vatandaşlara kolaylık sağlamak amacı ile internet üzerinde online hizmet uygulamaları hizmete sunulmuştur. Bu online hizmet uygulamaları ile birlikte vatandaşlar çok daha kolay şekilde SGKemekli maaşı sorgulama işlemlerini internetten yapabilmektedirler. Bu kapsamda da özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde bulunan e-sgm online hizmet uygulaması ile birlikte çok daha kolayca emekli maaşı bilgileri güncel olarak alınabilmektedir.

Bu noktada da e-sgm online hizmet uygulaması üzerinde SGK emekli maaşı sorgulama işlemi için T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olunan il ve cilt numarası gibi bilgilerin kesinlikle doğru olarak girilmesi gerekiyor. Daha sonra sonuç ekranında yer alan liste içerisinde emekli maaşı bilgisi seçeneğine ardından 4A emekli maaşı bilgisi seçeneğine tıklanması gerekiyor. Böylece güncel olarak bilgiler alınabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder