2 Mart 2014 Pazar

SGK Ölüm Aylığı

Sosyal Güvenlik Kurumu SSK mükelleflerinin her tür ihtiyacına karşı yeni nesil çözümleri ile vatandaşların mağdur olmasının önüne geçerek, daha kaliteli bir yaşam standardı imkanı sunuyor. Böylece ülkemizde vatandaşların sosyal güvence imkanlarından en iyi şekilde yararlanması sağlanıyor.

Kimler SGK Ölüm Aylığı Alabilir

SGK ölüm aylığı ülkemizde sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşların vefat etmesi sonucu geride bırakmış olduğu hak sahiplerinin mağduriyet yaşamaması amacı ile verilmekte olan bir aylık türüdür. Ölüm aylığı vefat eden sigortalı çalışanın eşine dul kalmış ise şartsız olarak, on sekizini doldurmamış ve başka sigortası bulunmamakta olan çocuklara verilmektedir. Bu noktada çocuklar öğrenim görmekte ise yirmi yaşına kadar eğer yükseköğrenimde ise yirmi beş yaşına kadar ölüm aylığı verilmektedir.

Bunun dışında SGK ölüm aylığı iş gücünü yüzde altmış oranında yitirmiş olan boşanmış olan kız çocuklarına verilmektedir. Bu noktada vefat eden vatandaşın eşinden ve çocuklarından artan hisse olursa vefat eden sigortalı vatandaşın anne ve babasına ölüm aylığı verilmektedir. Bu hususta vefat eden sigortalı çalışan vatandaşın anne ve babası altmış beş yaşını geçmiş ise SGK ölüm aylığı bağlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder