10 Mart 2014 Pazartesi

BağKur Sorgulama

Günümüzde BağKur sigorta koluna bağlı olan yani 4B’li olarak adlandırılan sigortalı vatandaşlarımız, BağKur ile ilgili olan işlemlerini internet üzerinden çok kolay şekilde yapabilme olanağına sahip olabilmektedir. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları bu konuda BağKur sigortalısı olan vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

BağKur Sorgulama Nasıl Yapılır

Bu kapsamda da BağKur sorgulama işlemleri de internet üzerinden çok kolay şekilde yapılabilmektedir. BağKur sigortalısı olan vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden çok kolay şekilde e-sgm online hizmet uygulamasına erişim sağlayabilmektedir.

Bu e-sgm online hizmet uygulaması üzerinden BağKur sorgulama işlemleri şifresiz olarak yapılabilmektedir. Ancak bu işlemin şifresiz olarak yapılabilmesi için T.C. kimlik numarası, cilt numarası, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olunan il bilgilerinin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler güvenlik amacıyla talep ediliyor.

Bu işlemden sonra ise açılan sonuç ekranında yer alan liste içerisinde hizmet bilgisi seçeneğine tıklanması ver arkasından da 4B hizmet bilgisi seçeneğine tıklanmasıyla sigorta hakkında tüm bilgiler detaylı şekilde alınabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder