23 Mart 2014 Pazar

E-Devlet Şifresi Alma

Günümüz dünyasında teknolojinin büyük bir hız ile gelişmesi sayesinde artık internet çok daha kolay bir şekilde erişim sağlanabilmekte olan bir unsur haline gelmiştir. Ülkemizde internetin bu denli yoğun olarak kullanılması nedeni ile ülkemizde devlet vatandaşlara daha modern bir hizmet sunabilmek amacı ile internet üzerinden e-devlet sistemi ile hizmet vermeye başlamıştır. Ancak vatandaşlar E-devlet sistemini kullanabilmesi içi e-devlet şifresi alması gerekmektedir.

E-devlet şifresi nasıl alınır

E-devlet sistemine giriş yapabilmek için E-devlet şifresi alma işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu noktada e-devlet şifresi almak için ilk olarak herhangi bir PTT şubesine giderek iki TL gibi cüzi bir ücret karşılığında şifre almanız gerekmektedir.

E- devlet şifresi almak işlemi için PTT şubelerinde kimliğinizi görevliye vermeniz gerekmektedir. Çünkü şifre kimlik numaranıza göre çıkartılmaktadır. Daha sonra iki TL gibi bir ücreti verdikten sonra E-devlet şifresi alma işleminizi tamamlayarak E-devlet sistemine kolay bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Bu sayede de e-devlet sisteminin sunmakta olduğu tüm kolaylıklardan ve olanaklardan yararlanabilme olanağına sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder